ÇEVRE BİLİNCİFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

AstraZeneca iklim değişikliği mücadelesinde CDP A Listesi’nde!

AstraZeneca iklim değişikliğinin getirdiği tehditlerle mücadele ve su kaynaklarının korunması alanlarında attığı adımlarla, çevresel etkilerin ana standardı olarak tanımlanan CDP A Listesi’nde üst üste altıncı kez yer aldı.

AstraZeneca, ikim değişiminin getirdiği sonuçlara karşı mücadele ve su kaynaklarının korunması alanındaki katkılarıyla küresel çevresel etki alanında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan CDP (Carbon Disclosure Project)’nin iklim değişikliği kategorisindeki prestijli ‘A Listesi’nde üst üste altıncı kez yer alma başarısını gösterdi.

Şirketlerin iklim değişikliğine yönelik stratejilerini uluslararası kurumsal yatırımcıların bilgisine sunabileceği bir platform sağlayan CDP, dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi olarak kabul ediliyor. CDP, şirketleri değerlendirmek için ayrıntılı ve bağımsız bir metodoloji kullanıyor ve çevresel liderlikle ilişkili en iyi uygulamalarına göre A’dan D’ye puanlıyor. 2021 yılında 110 doların üzerinde değerdeki varlığa sahip olan 590’dan fazla yatırımcı ve 5,5 trilyon doların üzerinde satın alma harcaması yapan belli başlı 200 kurumsal tüketici, şirketlerden çevresel etkilerini, risklerini ve fırsatlarını CDP platformu aracılığıyla açıklamalarını istedi. 13.000 şirket rekor seviyedeki bir katılımla bu çağrıya yanıt verdi.

Yaşama değer katan yenilikçi ilaçları keşfetmek için bilimin sınırlarını zorlayan AstraZeneca, faaliyetlerini, toplumun ihtiyaçları, gezegenin doğal kaynaklarının sınırlamaları ve hedefleri arasındaki ilişkinin bilincinde olarak sürdürüyor. Şirket, bilimi erişilebilir hale getirerek, doğal kaynakları korumak ve çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek için yeni yaklaşımlar geliştiriyor. AstraZeneca, karbon salınımını azaltma, iklim risklerini yönetme ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi alanlarında yaptığı çalışmalar sayesinde CDP tarafından iki kategoride de A listesine alındı. Şirket, ayrıca ilk kez üçüncü bir puan alarak ormanların ve ekosistemlerin restorasyonu konusundaki şeffaflığı ve adımlarıyla da CDP tarafından tasdik edilmiş oldu.

2020’de İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yıllık Toplantısı’nda ‘Sıfır Karbon Taahhüdü (Ambition Zero Carbon)’ stratejisini açıklayan AstraZeneca, bu kapsamda 50 milyon ağaçlık yeniden ormanlaştırma projesi olan ‘AZ Ormanı’ inisiyatifini dünya genelinde başlatmış ve geçtiğimiz günlerde Financial Times’ın her yıl sera gazı salınım yoğunluğunu* en yüksek oranda azaltan Avrupa şirketlerini belirleyen “Avrupa’nın İklim Liderleri: 2021” listesinde yer alan 300 şirketten biri olmuştu.

CDP’nin bu duyarlılığa sahip şirketler listesinde üst üste altıncı kez yer almaktan gurur duyuyoruz

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış şunları söyledi: “AstraZeneca olarak sürdürülebilirliği, toplumun ihtiyaç duyduğu yerde en anlamlı etkiyi yaratmak için yeteneklerimizi kullanmak olarak tanımlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda sağlık hizmetlerine erişimi artırma, çevreyi koruma ve etik ve şeffaflığa olan bağlılığımızı gösterme olmak üzere üç sürdürülebilirlik odağımızda büyük ilerleme kaydettik. Sıfır Karbon Taahhüdümüz kapsamında da iklim kriziyle mücadelede aktif olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. İnsanların, gezegenin ve işimizin sağlığının birbirine bağlı olduğunu ve her birinin diğerini etkilediğini çok iyi biliyor, CDP’nin bu duyarlılığa sahip şirketler listesinde üst üste altıncı kez yer almaktan gurur duyuyoruz.”

* Salınım yoğunluğu, 1 milyon Avro gelir başına CO2 eşdeğerinin ton birimi bazındaki salınımını ifade eder. 

Yorum yaz