Harvard Üniversitesi JS Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü ve Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla dünyanın “en etkin” bilim insanları arasında yer aldı.
Bilim dünyasında aktif rol oynayan akademisyenlerin görüş bildirdiği referans yayınlar özelinde yapılan araştırma 2020 yılı itibarı ile “en”lerini belirledi. Stanford Üniversitesi’nin yayınladığı Plos Biology dergisi, tüm bilim dallarını kapsayan ve 7 milyon aktif araştırmacıyı baz alan önemli bir araştırmaya ve sıralamaya yer verdi. Araştırmanın sonuçlarının yer aldığı makalede referans niteliğindeki bilimsel yayınlarda en fazla adı geçen ve etkinlik düzeyi en yüksek olan bilim insanlarını listesi okuyucularla paylaşıldı. Bu çok ses getiren makale büyük merak uyandırarak kısa sürede yarım milyon kullanıcı tarafından okundu. Aralarında, sırası ile, Gökhan Hotamışlıgil, Aziz Sancar, İlhan Fırat Akyıldız ve Daron Acemoğlu’nun yer aldığı çalışma kendi alanlarında en yüksek etkiye sahip akademisyenler olarak kayıtlara geçti. Yapılan araştırmanın veri tabanında en yüksek endekse sahip Türk bilim insanı Gökhan Hotamışlıgil, gerçekleştirdiği önemli bilimsel çalışmalarla dünya ölçeğindeki etkinlik sıralamasında tanınan isimler listesinde ilk sıralarda yer alıyor (Tüm alanda 229/7 milyon, kendi alanında 13/80 bin).
Mesleğinde 25 yılı geride bırakan Harvard Üniversitesi JS Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, aynı zamanda Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi’nin de başkanlığını yürütüyor. Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde iki yılda bir düzenlenen Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nu organize eden Hotamışlıgil, bu yıl 25 -26 Mayıs tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek sempozyumda metabolizma alanında dünyanın en önde gelen bilim insanlarını ağırlayacak.
Sabri Ülker Vakfı hakkında
Türk gıda sektörünün duayeni Sabri Ülker anısına kurulmuş olan ve misyonunu Sabri Ülker’in hayat felsefesinden derleyen Vakıf, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgi ile aydınlatmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Beslenme Vakıfları İletişim Platformu’nun Türkiye’den tek üyesi olan Vakıf, 2009 yılından bu yana topluma sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güvenilir bilimsel bilgiyi ulaştırmakta ve dünya genelinde referans kabul edilen kurumlar ile iş birliği içinde Türkiye’nin referans kurumu olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.
Yorum yaz
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.