İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Pfizer Türkiye’de üst düzey atama!

İş dünyasının saygın dergilerinden olan New York merkezli Fortune, her yıl olduğu gibi 2023'te de ‘Dünyanın En Beğenilen Şirketleri' listesini yayınladı. Yaklaşık 3 bin 700 şirket yöneticisi, müdürü ve analistiyle ortaklaşa yapılan anketlerin sonucuna göre; Pfizer ‘Dünyanın En Beğenilen Şirketleri' sıralamasında 8. sırada yer aldı. Pfizer, aynı zamanda geçen yıl da olduğu gibi listenin ilk 10 sıralamasında yer alan tek ilaç şirketi oldu.

Pfizer Türkiye İK Direktörlüğü’ne Seda Tamur Oğralı atandı!

13 yıldır Pfizer ailesinin bir parçası olan Seda Tamur Oğralı, 17 yılı aşkın süredir üst düzey yönetici yerleştirme, kurumsal insan kaynakları, eğitim ve gelişim, kurumsal iletişim ve sağlık politikaları gibi çeşitli alanlarda hem ülke hem bölge görevlerinde profesyonel deneyim sahibi. Şimdiye kadar Pfizer Türkiye’nin işveren markasının yaratılmasında ve eğitim strateji ve programlarının belirlenmesinde de etkin rol alan Seda Tamur Oğralı, Mayıs 2021 itibariyle Pfizer Türkiye İK Direktörlüğü görevine başlayacak.

2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Seda Tamur Oğralı, 2004 yılında University of Texas’tan Kamu Yönetimi ve Gazetecilik dallarında yüksek lisans diploması aldı. 2008 yılında Pfizer ailesine insan kaynakları iş ortağı olarak katıldıktan sonra; Pfizer Global Tedarik, Satış & Pazarlama Takımları ve Kurumsal Strateji & İş Geliştirme birimlerinden sorumlu olarak çalıştı. 2011 yılında mevcut sorumluluklarına ek olarak Pfizer Türkiye İşe Alım Müdürü sorumluluğunu üstlenen Seda Tamur Oğralı, Pfizer Global İşe Alım Takımı’nın da üyesi oldu. Oğralı, 2012’den 2015’e kadar Pfizer Türkiye Eğitim Takımı’nın bir parçası olarak kıdemli eğitim & gelişim uzmanı olarak çalıştı ve yönetici & çalışan seviyesindeki eğitim programlarının tasarımı, uygulanması ve takibinde sorumluluk üstlendi. Bu görevi sırasında ayrıca bir dönem Pfizer Orta Avrupa Eğitim Takımı Liderliği de yaptı ve Eylül 2014-Ocak 2015 arasında geçici olarak kurumsal eğitim ve gelişim müdürü olarak sorumluluk aldı. Oğralı, 2015-2017 yılları arasında kurumsal iletişim ve sağlık politikaları müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2017 yılında insan kaynakları kıdemli müdürü olarak Türkiye ve Kafkaslar ve Orta Asya’dan sorumlu oldu. Oğralı, Ocak 2020’den bu yana Pfizer Doğu Avrupa Bölgesi Eğitim Liderliği görevini üstlenmekteydi.

Mutluluk ve gurur bir arada

Pfizer Türkiye İK Direktörü Seda Tamur Oğralı yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Kariyerim boyunca Pfizer Türkiye’nin geliştirdiği çeşitli İK girişimlerinde aktif rol alma fırsatı buldum ve buradan nasıl değerli liderlerin yetiştiğini gözlemledim. Yeni görevimde Türkiye’de çalışan deneyimi fonksiyonuna liderlik edecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum. Amacımız doğrultusunda “Her birimizin gücünü ve zamanını daha etkin kullanmasını sağlamak” cesur adımımızı sahiplenmeyi ve her alanda değerlerimizi yaşatmayı hedefliyorum. Çeşitlilik ve kapsayıcılığın aktif bir destekçisi olarak yalnızca yetenek gelişimini desteklemekle kalmayan, aynı zamanda çalışanların açık iletişim kurabildikleri ve değerli hissettikleri kapsayıcı bir ortam oluşturan bir kurumun parçası olmaktan mutluyum ve gurur duyuyorum.”

Pfizer hakkında

Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer’de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında %90’a çıkarmayı hedefliyor.

Yorum yaz