BİYOTEKNOLOJİİLAÇ ENDÜSTRİSİSTKTIBBİ CİHAZ

AİFD destekli BIO Startup Program’ın 5 finalisti belli oldu!

BIO Startup Program’ın beşincisi geçtiğimiz sene yapılan 56 başvuru arasından gerçekleşen değerlendirmeyle seçilen 12 startup ile başladı.

FİNALİSTLER BELLİ OLDU!

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü ReDis Innovation’ın üstlendiği BIO Startup Program’ın beşincisinin finalistleri belirlendi. Programa bu yıl katılım gösteren 12 biyogirişimci 30 Mart’ta gerçekleşen BIO Startup Demo Day’de jüri tarafından değerlendirildi ve belirlenen 5 finalist 10-18 Haziran tarihlerinde yapılacak dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu BIO Digital Convention’a katılmaya hak kazandı. Finalistler, 1 Nisan’da başlayacak ve bir ay sürecek Biyogirişimcilik Kampı’nın ikincisinde BIO Digital Convention’a katılmak için son hazırlıklarını yapacaklar.

Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’ın beşincisi geçtiğimiz sene yapılan 56 başvuru arasından gerçekleşen değerlendirme sonucunda seçilen 12 startup ile başladı. Startup’lar, geçen yıl aldıkları ilk etap çevrimiçi eğitimlerin devamında, programın ikinci aşaması olan Biyogirişimcilik Kampı’nda, uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen profesyonellerinden mentorluk ve online eğitimler aldılar. Biyogirişimciler 30 Mart’ta gerçekleşen BIO Startup Demo Day’de akademi, kamu, yatırım ve iş dünyası ile sivil toplumun önde gelen temsilcilerinden oluşan jürinin karşısına çıktılar. Birbirinden innovatif projeleri beşer dakikalık sunumlar halinde dinleyen jüri üyeleri, sorularını katılımcı startup’lara ilettiler. Demo Day sonucunda seçilen beş startup Biyogirişimcilik Kampı’nın ikincisine ve gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra da 10-18 Haziran 2021 tarihlerinde dijital ortamda düzenlenecek dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu BIO Digital Convention’a katılma hakkına sahip oldu.

BIO Digital Convention öncesinde düzenlenecek ikinci Biyogirişimcilik Kampı’nda biyogirişimciler, bir ay boyunca küresel aktörlerle verimli temaslarda bulunduktan sonra ihtiyaç duyacakları, regülasyon, patent, iletişim, pazar analizleri gibi alanlarda yol haritaları hazırlamak üzere mentorlarla birlikte çalışacaklar.

Önemli kazanımlar oldu

AİFD Yatırım Politikaları Direktörü Cengiz Aydın, BIO Startup Program ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “AİFD ve ReDis Innovation iş birliğinde geçtiğimiz sene beşincisini başlattığımız programda birbirinden değerli projeleri gördük. Elbette finalist olmak önemli ancak programın başından beri sektörü temsil eden çok değerli isimlerden mentorluk almak ve online eğitimlerde eksiklerini tamamlamanın tüm startup’larımız için önemli bir kazanım olduğuna inanıyoruz. BIO Startup Program ve mezunlarımız sayesinde oluşan ekosistem ülkemizde biyoteknolojide bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızlanmasına destek olmaya devam ediyor. Bundan sonraki aşamada, BIO Convention öncesinde seçilen beş finalistimizle hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Dünyanın dört bir tarafından alınan başvurulardan seçilen 50 startup’ın girişimini anlatma şansı bulduğu Start-Up Stadium’a kendi programımızın finalistlerinin seçilebilmesini ve seçilenlerin de tüm hazırlıklarını tamamlamış olmasını hedefliyoruz. Özellikle bu bölümün küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek ve işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak adına önemli bir fırsat olacağına inanıyorum.”

BIO Startup Program’da finale kalan beş finalist biyogirişimci ve faaliyet alanları aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

1- Funktor; geliştirdiği medikal bilgi işleyen, yenilikçi arama motoru ile literatür araştırmalarına interaktif bir yöntem kazandırıyor.

2- GlakoLens; glokom hastalığına yönelik akıllı kontak lens, giyilebilir okuma, kayıt ve takip sistemleriyle tedavi sağlıyor.

3- GlaucoT; ilaçsız ve invasif olmayan tekniklerle nöroprotektif glokom tedavisi geliştiriyor.

4- Oruba; çeşitli sağlık testleri ve takibi sağlamak adına idrar miktarı ve hız ölçümü yapan ve otomatik, steril ve operatör ihtiyacı olmaksızın çalışan üroflowmetre geliştiriyor.

5- Virasoft; klinik tanılar ve teşhisler için dijital patoloji yazılımı geliştiriyor.

Yorum yaz