AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞIETKİNLİKKONGREMEDİKALMESLEKİ GELİŞİMÖNE ÇIKAN HABERLERSTKTIBBİ CİHAZUZMANLIK DERNEKLERİ

Türkiye, dünyanın diş hekimini ağırlayacak!

“FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi” 12-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük kongre olan etkinlikte, yaklaşık 15.000 katılımcı ve 150’den fazla firma bir araya geliyor.
“FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi” 12-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük kongre olan etkinlikte, yaklaşık 15.000 katılımcı ve 150’den fazla firma bir araya geliyor.

FDI Dünya Diş Hekimleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği’nin ortak ev sahipliği ile düzenlenen 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi, 12-15 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında İstanbul Kongre Merkezi (ICC) ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (ICEC) gerçekleştirilecek.

Zengin bilimsel programı, kapsamlı fuarı ve benzersiz ağ oluşturma fırsatları aracılığıyla küresel diş hekimliği topluluğunu fikir, bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak üzere bir araya getiren uluslararası öneme sahip bir platform olarak FDI WDC24, Türkiye’de düzenlenen en büyük kongrelerden biri. FDI tarihinde temel bir etkinlik olan Kongre, bugüne kadar 110’dan fazla kez düzenlendi. Öncü bir bilimsel program, güncel diş hekimliği konuları hakkında etkileşimli forumlar ve kapsamlı bir endüstri sergisi aracılığıyla diş hekimliği bilimini ve pratiğini ilerletmeyi amaçlıyor.

Dünya Diş Hekimliği Kongresi (WDC), FDI’ın küresel ağız sağlığı camiası içinde bağları güçlendiren ve iş birliğini teşvik eden, amiral gemisi niteliğinde önemli bir etkinliği olup diş hekimliği sektörüyle iş birliklerini güçlendirmek için benzersiz bir platform sunuyor.

Diş hekimliği bilimini ve pratiğini geliştirmek için katılımcılarına önemli avantajlar sağlayan WDC; en son gelişmeleri içeren bilimsel programı, diş hekimliğindeki en güncel konuların tartışıldığı interaktif forumları ve diş hekimliği endüstrisinin en önemli isimlerinin katıldığı fuarı olma özelliği ile alanındaki en büyük etkinlik sayılıyor.

FDI WDC24, dişhekimliği mesleğinin küresel sesi olarak, optimal ağız sağlığına yönelik bir vizyonla hareket ediyor. İşte kongrenin önemli noktaları:

Katılımcılar ve Eğitim Fırsatları: Kongre, dünya genelindeki dişhekimleri için ADA-CERP kredileriyle sürekli eğitim fırsatlarının önemli bir parçası. Bu yılki kongrede daha çeşitli konuşmacılar, rekor sayıda özet başvurusu ve dijital dişhekimliğine vurgu yapılarak önemli ilerlemeler kaydedildi. Dahası, çok sayıda özet sunumu, sözlü ve e-poster sunumları aracılığıyla daha fazla öğrenme fırsatı sağlıyor. Genç Diş Hekimleri Forumu’nun dahil edilmesi, gelecek nesil diş hekimlerini yetiştirme taahhüdünü vurguluyor.

Bilimsel Program ve İnteraktif Formatlar: Kongrede, diş hekimliğindeki en kritik konularda dersler veren 279 uzman konuşmacı yer alacak. Ek olarak, 10 uzmanla tanışma oturumu ve 28 uygulamalı atölye çalışması içeren etkileşimli formatlar sunulacak ve katılımcılara önemli liderlerle ve en son bilimsel gelişmelerle etkileşim kurma fırsatı sunulacak.

Fuar ve Endüstri Ortakları: Kongre, dişhekimliği sektörüyle iş birliklerini güçlendirmek için benzersiz bir platform sunuyor. Fuar, sektör liderlerinin en son yeniliklerini sergilemelerine olanak tanırken, katılımcılar uygulamalarını geliştirmek için en yeni gelişmeleri keşfedebilirler. Ayrıca, endüstri ortakları da bilimsel programa katkıda bulunarak kendi yenilikleri ve dişhekimliği eğitimindeki ilerlemeleri özel oturumlarla paylaşıyorlar.

İstanbul Deklarasyonu ve Ağız Sağlığına Odak: On bir yıl önce, FDI’nin Türkiye’deki Dünya Diş Hekimliği Kongresi sırasında, ağız sağlığı ile genel sağlık arasındaki bağlantıyı vurgulayan “İstanbul Bildirgesi” kabul edildi. Bu bildirge aracılığıyla, FDI ve üyeleri, hizmet verdikleri toplulukların genel sağlık ve refahını iyileştirmek için diş hekimliği uygulamasının kapsamını genişletme çağrısında bulundu.

2024–2027 Stratejik Planı: Bu kongre, yeni stratejik plan kapsamında düzenleniyor. Üç ana stratejik başlıkta; “Savunuculuk, Bilgi alışverişi ve Yenilik.” Bu strateji, FDI’nin herkes için optimum ağız sağlığına sahip bir dünya vizyonunu gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Kongre, dişhekimliği alanındaki gelişmeleri paylaşmak ve iş birliğini teşvik etmek için önemli büyük fırsatlar sunuyor.

Kongre detayları için tıklayınız https://2024.world-dental-congress.org/tr/

Bilimsel program için tıklayınız https://2024.world-dental-congress.org/tr/bilimsel-program

Yorum yaz