Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesiyle genç nesillerin sağlık bilincini artırmaya devam ediyor.
Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği (TED) iş birliğiyle gelecek nesillerin sağlık alanında farkındalıklarını artırmak ve toplumda olumlu bir etki yaratmak amacıyla 2020’de hayata geçen ve ilk döneminden bu yana başarılı sonuçlar elde eden “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinin dördüncü dönemi tamamlandı. Proje kapsamında toplam 1.500’den fazla öğrenciye ve 500’den fazla veliye sağlık alanında çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verildi.
Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği’nin iş birliğiyle, “sağlıklı bir toplum” hedefi doğrultusunda 2020 yılında başlatılan “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinin dördüncü dönemi başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında toplam 7 farklı şehirdeki 9 ortaokulda, 1.500’den fazla öğrenciye, 28 farklı konuda, 37 uzman akademisyen tarafından çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verildi. Ayrıca, proje boyunca 500’ün üzerinde veli, ergenlik dönemi farkındalığı, sağlık bilinci ve madde bağımlılığından korunma yöntemlerine dair eğitimlere katıldı.
“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinin ilk döneminden bu yana gelenekselleşen yaz kampı bu sene de gerçekleşti. TED Ankara Koleji’nde yapılan “4. Eğitimle Sağlıklı Gelecek Yaz Kampı” ile öğrencilerin hem eğlenerek hem de birlikte vakit geçirerek deneylerle bilim, ergenlik döneminin zorlukları, ağız ve diş sağlığının yanı sıra ilk yardım, göz sağlığı, beslenme ve sağlıklı gıda eğitimleri ile bilinçlenmeleri sağlandı. Kamp boyunca sağlık alanındaki eğitimlerin yanı sıra okçuluk, yüzme, kürek, atletizm, futbol, voleybol, basketbol gibi spor aktivitelerine katılan öğrenciler, Manş Denizi’ni geçen en genç Türk yüzücü Aysu Türkoğlu ile ilham verici bir buluşmada bir araya geldiler.
Projenin etkisini ölçmek üzere kamp öncesinde ve sonrasında, projeye katılan öğrencilere yönelik anketler gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre, sağlığı korumak ve hastalıkları önlemek için yaptırılabilecek sağlık kontrolleri hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olduğunu düşünen ve sağlığı tehlikeye giren bir kişiye ilk müdahale konusunda yeterli bilgi sahibi olduğunu belirten öğrencilerin oranında artış gözlemlendi. Göz sağlığının önemi konusunda farkındalık düzeyi artarken, öğrenciler göz sağlığını koruma yöntemleri hakkında bilgilendiklerini paylaştılar. Eğitimin odak konularından akran zorbalığı alanında da bilinç düzeyinde artış gerçekleşti ve akran zorbalığına karşı müdahale yöntemleri ile ilgili bilgi düzeyi yüzde 50 seviyelerine ulaştı.
Öğrencilerin yüzde 94,4’ü “4. Eğitimle Sağlıklı Gelecek Yaz Kampı”ndan sonra eğitimler ve aktiviteler sayesinde sağlıklı yaşam konusunda günlük rutininde değişiklik yapmayı planladığını belirtti. Ayrıca, öğrendiği bilgileri arkadaşlarına ve ailesine aktarmayı planlayanların oranı yüzde 94,4 olarak kaydedildi. Hem anket sonuçlarından elde edilen veriler hem de katılımcılardan alınan geri bildirimler projenin bu dönemde de amacına ulaştığını ortaya koydu.
Yorum yaz
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.