SAĞLIKSOSYAL SORUMLULUK

DoktorTakvimi ve Lokman Hekim Sağlık Vakfı’ndan geleceğin hekimlerine destek

Türkiye'nin en büyük online sağlık platformu DoktorTakvimi, “Geleceğin Hekimleri”nin yetişmesine katkıda bulunmak üzere Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile bir iş birliği başlattı.
Türkiye’nin en büyük online sağlık platformu DoktorTakvimi, “Geleceğin Hekimleri”nin yetişmesine katkıda bulunmak üzere Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile bir iş birliği başlattı.

Sisteminde 200 binden fazla hekim ve uzman profili bulunan, hastalar ve sağlık araştırması yapan kullanıcılar ile sağlık profesyonellerini bir araya getiren DoktorTakvimi, Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile tıp öğrencilerinin eğitimlerine destek sağlayarak yarının geleceğini iyileştirmek üzere bir iş birliği başlattı.

İş birliği kapsamında DoktorTakvimi, sistemine kayıtlı sağlık profesyonellerinin iş güvenliğiyle ilgili yasal zorunluluk olan hizmetleri Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla almaları için çağrıda bulundu. İş birliği kapsamında elde edilen gelir, Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla ekonomik yoksunluk içinde eğitimlerini sürdürmekte olan tıp fakültesi öğrencilerine eğitim bursu olarak aktarılacak.

DoktorTakvimi’nin Türkiye Ülke Müdürü Hakan Türkoğlu, iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “2012 yılında Resmî Gazete’de yayımlanan ve 2013 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş yerlerimizde uygulamamız gereken önemli kuralları belirliyor. Muayenehaneler, bu kanun kapsamında tehlikeli sınıfta yer alıyor. Bu kapsamda acil eylem planı, risk analizi, İSG çalışan eğitimi ve çalışanların sağlık dosyalarının tamamlanarak denetmene ibraz edilmesi yasal olarak zorunlu. DoktorTakvimi olarak sistemimize kayıtlı sağlık profesyonellerine bu önemli hizmetleri Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla almaları çağrısında bulunduk. Böylece sağlık uzmanlarımız yasal zorunluluklarını yerine getirirken tıp öğrencilerinin eğitimlerine destek sağlayacak. Elde edilen gelir Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla ekonomik yoksunluk içinde eğitimlerini sürdürmekte olan tıp fakültesi öğrencilerine eğitim bursu olarak aktarılacak.”

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti satın alınarak, sağlık profesyonellerinin herhangi bir cezai müeyyideyle karşılaşmaları da önlenmiş oluyor. Lokman Hekim OSG Merkezi tarafından sunulan “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetinden yararlanmak isteyen  sağlık uzmanlarının info@lokmanhekimsv.org adresine “DoktorTakvimi Geleceğin Hekimleri Projesi” başlığıyla iletişim bilgileriyle birlikte e-posta atmaları gerekiyor.

“Birlikte Geleceğin Hekimleri için daha iyi bir yaşam sunuyoruz”

Topluma fayda misyonuyla 1986 yılından beri faaliyette olan Lokman Hekim Sağlık Vakfı Operasyon Direktörü Gönül Aydoğdu projeyle ilgili şunları söyledi: “Öncelikli olarak maddi yetersizlikler içinde eğitimini sürdürmeye çalışan tıp fakültesi öğrencilerine burs fonu sağlamak üzere faaliyet gösteriyoruz. Uzmanlığımızdan yararlanarak kurduğumuz Lokman Hekim Ortak Sağlık Güvenlik Merkezi ve Lokman İlkyardım Merkezi‘nde sunduğumuz hizmetlerden elde ettiğimiz gelirle, Türkiye’nin birçok ilinden Geleceğin Hekimlerine burs, ulaşım, barınma, kültür/sanat, yurt dışı stajı gibi alanlarda destek oluyoruz. Doktor Takvimi ile gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında muayenehanelerimize verilen  her bir yıllık hizmet sayesinde, bir tıp fakültesi öğrencisine üç ay burs desteği sağlıyoruz. Böylece kurumlar yasal zorunluluklarını yerine getirirken, birlikte Geleceğin Hekimleri için daha iyi bir yaşam sunuyoruz. Bu değerli projede DoktorTakvimi ile birlikte ortak bir amaca doğru ilerlemek bizim için çok değerli.”

Yorum yaz