BİR KONU BİR KONUKİŞ DÜNYASITEKNOLOJİYENİ ÜRÜNLER

Karar vermenin eğlenceli yolu; “OmuBumu!..”

Son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren ITGT’nin kurucusu Cantekin Ertekin ile yeni uygulamaları OmuBumu hakkında sizler için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren ITGT’nin kurucusu Cantekin Ertekin ile yeni uygulamaları OmuBumu hakkında sizler için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

OmuBumu

Cantekin Ertekin
OmuBumu Uygulama Kurucusu

“Bilinçaltımıza çok fazla seçenek bıraktığımızda, işleri her zaman yaptığımız gibi yaptığımız için daha iyisini yapma fırsatlarını kaçırırız. İki yılı aşkındır üzerinde çalıştığımız “OmuBumu” işte bu karar alma süreçlerini eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlayan sosyal bir oylama uygulaması…”

F. L: OmuBumu’nun kuruluş hikayesinden kısaca bahsedebilir misiniz?
C. ERTEKİN: Çeşitli kaynaklar, yetişkin bir insanın 33.000 ila 35.000 arasında toplam karar verdiğini göstermektedir; bunlar ne yiyeceğimiz, ne giyeceğimiz, ne söyleyeceğimiz ve nasıl söyleyeceğimiz dahil olmak üzere otomatik olarak ve aynı anda gerçekleşiyor. Dünya her geçen gün daha kompleks bir hale geldikçe daha fazla karar vermemiz gerekiyor. Aldığımız bazı kararlar elbette diğerlerinden daha kirtik; işimizi nasıl yapacağız, zamanımızı nasıl geçireceğiz, veya yatırımlarımızı nasıl değerlendireceğiz, gibi… Bilinçaltımıza çok fazla seçenek bıraktığımızda, işleri her zaman yaptığımız gibi yaptığımız için daha iyisini yapma fırsatlarını kaçırırız. İki yılı aşkın bir zamandır üzerinde çalıştığımız “OmuBumu” işte bu karar alma süreçlerini eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlayan sosyal bir oylama uygulaması…

OmuBumu tam olarak hangi problemi çözüyor?
Omubumu ile fikir almak istediğiniz konu her ne olursa olsun, istediğiniz iki seçeneği yükleyerek arkadaşlarınızın görüşlerinizi alabiliyorsunuz. Ayrıca burada oluşan kıymetli veriler, kullanıcıların eğilimlerini merak eden kurumlar için de önem arz ediyor. Kurumlar da OmuBumu enterprise ile kendi markaları ile ilgili, tüketicilerin görüşlerini alabiliyor ve eğilimlerini inceleyebiliyorlar. Kullanıcılarımıza sağladıkları her türlü veriyi, neden ihtiyacımız olduğunu, neden kullandığımızı, nasıl kullandığımızı soruyoruz. Sonra da onu güvenli bir şekilde saklıyoruz. Bu verileri markalarla paylaşmıyoruz, bunun yerine kullanıcılara ilgilendikleri markalardan bazı içerikler gösteriyoruz ve verilerin temel olarak hedefleme için kullanılmasına yardımcı oluyoruz. Örneğin bir kurumsal müşterimiz pazara yeni çıkaracağı ürünlerle ilgili müşteri öngörülerini anlamak istiyorsa, bunu OmuBumu  içinde yayımlayabilir. Veriye dayalı bir karar verebilmeleri için yeterince büyük bir örneklem büyüklüğümüz mevcut. Ayrıca kullanıcılarımızın yaklaşık %80’i 18 ile 30 yaşları arasında, bu kurumların genç jenerasyona erişimi için de onlara büyük bir imkan sağlıyor.

“Bir kurumsal müşterimiz pazara yeni çıkaracağı ürünlerle ilgili müşteri öngörülerini anlamak istiyorsa, bunu OmuBumu  içinde yayımlayabilir. Veriye dayalı bir karar verebilmeleri için yeterince büyük bir örneklem büyüklüğümüz mevcut.”

OmuBumu’nun sunduğu bu veri odaklı yaklaşım, özellikle genç kullanıcılar arasında nasıl bir etki yaratıyor?
OmuBumu, genç kullanıcılar arasında oldukça popüler çünkü katılımcılarına karar verme süreçlerinde etkili olma ve görüşlerini paylaşma şansı veriyor. Gençler, çeşitli konularda fikirlerini hızlıca paylaşabildikleri ve bu görüşlerin gerçek dünyada nasıl etkili olduğunu görebildikleri bir platform istiyorlar. Biz de OmuBumu olarak, bu talebi karşılayan bir ortam sağlıyoruz.

Peki OmuBumu’nun yatırım stratejisi nasıl?
Şu ana kadar, kendi özsermayemiz ile ilerledik. Tabii ki yatırım almaya kapalı değiliz. Bazı yatırımcılar ile görüşmelerimiz var. Eğer alacağımız yatırım ürünün ivmesini arttırabilmemize faydalı olacak ise, doğru kişi yada kurumlar ile bir araya gelmeye her zaman açığız.

OmuBumu’nun gelecek hedefleri neler? Hangi yeni özellikler veya genişlemeler planlanıyor?
Gelecekte OmuBumu olarak, platformumuzu daha da genişleterek kullanıcıların daha fazla alanda fikirlerini paylaşabilecekleri bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca, kurumsal müşterilerimize sunduğumuz veri analitiği ve trend raporlama hizmetlerini geliştirerek, onların daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak istiyoruz. İnovatif teknolojileri ve kullanıcı deneyimini ön planda tutarak, OmuBumu’nun şuan dünyanın her yerinden kullanıcıları var.. Bu sayı daha da arttırarak OmuBumu’nun etkisini ve erişimini genişletmeye devam edeceğiz. ⭐️

 

Yorum yaz