FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve Roche arasında iş birliği protokolü!

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile Roche İlaç Türkiye arasında, hastanede düzenlenen törenle iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Eczacı Elif İnci Ergönül, Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko'nun yanı sıra hastane bünyesindeki Klinik Araştırma Merkezi uzmanları katıldı.
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile Roche İlaç Türkiye arasında yapılan iş birliğiyle, Klinik Araştırma Merkezi’nin ulusal ve uluslararası tüm klinik çalışmaların yürütülebileceği öncü merkezlerden biri olması ve hastaların yenilikçi tedavilere daha erken erişmesine olanak sağlanmasına yönelik ortak çalışmalar yürütülecek.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile Roche İlaç Türkiye arasında, hastanede düzenlenen törenle iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Eczacı Elif İnci Ergönül, Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel ve Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko’nun yanı sıra hastane bünyesindeki Klinik Araştırma Merkezi uzmanları katıldı.

Ergönül, törende yaptığı konuşmada, ilaca ulaşmanın temeli olan klinik araştırmaların insan sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı. Bu alandaki iş birliklerini çok önemsediklerinin altını çizen Ergönül, Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde klinik araştırmalara yönelik farkındalığın yaklaşık yüzde 20 oranında arttığını ve bunda ilgili tüm paydaşların emeğinin çok fazla olduğunu dile getirdi. Ergönül, emeği geçenlere teşekkür ederek anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

Hastalarımıza ne kadar imkân sunabilirsek o derece mutlu olacağız

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Surel ise Klinik Araştırma Merkezi’nde ciddi ve donanımlı araştırmacıların görev yaptığını, faz-3 anlamında çalışmaların da yürütüldüğünü anlattı. Başta onkoloji olmak üzere, klinik araştırmalara ihtiyaç duyan ciddi bir hasta kitlesinin bulunduğuna işaret eden Surel, “Biz, günlük 30 bin poliklinik muayenesi yapan, 17 bin kişilik dev bir aileyle insanlığa sağlık çözümleri üretmeye çalışan bir yapıyız. Bu işleyişte bilime de ne kadar katkı verebilirsek, klinik araştırmalar sayesinde hastalarımıza ne kadar imkân sunabilirsek o derece mutlu olacağız” dedi. Surel, söz konusu çalışmaların artarak devamı için her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

Hedefimiz, klinik araştırma programlarının mümkün olan kısmını Türkiye’ye taşımak

Roche Türkiye Genel Müdürü Klicko da yapılacak işbirliğinden gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, bu işbirliğinin klinik araştırmalara çok önemli katkı sağlayacağını söyledi.

İş birliği sayesinde hastanenin Klinik Araştırma Merkezi’nin tam anlamıyla bir rol-model olmasına katkı sağlanacağını dile getiren Klicko, şunları kaydetti: “Bu iş birliği Türkiye ve Roche için şu nedenle çok önemli; şu an Roche’un gerçekten çok güçlü bir çalışması var, şu anda 92 molekül bizim klinik araştırma programımızda. Ortak hedefimiz, bu klinik araştırma programlarının mümkün olan kısmını Türkiye’ye taşımak. Bilkent Şehir Hastanesi, bunu yapabilmemiz için çok önemli bir ortak. Bu iş birliği de özellikle klinik araştırmaları Türkiye’ye taşımamız için bir devamlılık sağlayacak. Ümit ediyorum ki bu ürünler, sadece klinik araştırmalarla değil aynı zamanda bizim hastalarımızı Türkiye’de tedavi etmemizin de bir parçası olacaktır.”

Konuşmaların ardından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel ve Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Natasa Klicko, iş birliği protokolünü imzaladı.

Hastaların yenilikçi tedavilere daha erken erişebilmesi hedefleniyor

İş birliğiyle Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Klinik Araştırma Merkezi’nin “Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak çalışmalarını güçlü bir şekilde yürütebilmesine yönelik ortak çalışmalara imza atılacak.

Hastanede faz-1’den başlayarak, ileri fazlar dahil olacak şekilde ulusal ve uluslararası tüm çalışmaların yürütülebileceği öncü ve örnek merkezlerden biri olmasına, hastaların yenilikçi tedavilere daha erken erişmesine olanak sağlanması hedefleniyor. Ayrıca klinik araştırmalarda yetkin uzmanların yetiştirilmesine yönelik eğitim programlarının da hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yorum yaz