Kodzilla’nın CEO’su Gökhan Öztürk ve Veeva projeleri direktörü Seda Abbasoğlu Metin ile FCB Health Reaktör bünyesinden başarıyla yükselen bu inovatif organizasyonun yapılanmasını, Veeva sertifikasyon süreçlerini ve gelecekteki projelerini konuştuk.
Kodzilla nasıl bir hikaye ile doğdu? Kodzilla olarak ayrı bir yapılanma fikri nasıl gelişti?
Gökhan Öztürk: Kodzilla olarak oldukça genç bir yapılanmayız diyebiliriz. Uzun yıllardır sağlık sektöründe hizmet vermekte olan FCB Health Reaktör’ün bir uzantısı olan her sektörde deneyim kazanmış 46 kişilik ekibimizle teknoloji alanında hizmet vermekteyiz.
Hangi ülkelerde hizmet vermektesiniz?
Gökhan Öztürk: Şu anda EMEA, APAC, AMER bölgeleri başta olmak üzere IPG Health Network iş ortaklığı ile 30’a yakın ülkede aktif olarak devam eden ve bitirmiş olduğumuz pek çok projeye imza attık.
Global yapılanmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?
Gökhan Öztürk: One-stop-shop olarak da adlandırabileceğimiz yapılanmamızla çok yönlü problem çözüm odaklı ekiplerimizle medikal, strateji, kreatif, prodüksiyon, dijital iletişim ve teknoloji ekiplerimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra üreteceğimiz projelerin aynı zamanda güvenlik, performans, optimum maliyet gibi değişkenlerine de profesyonel yaklaşımımızla çözüm üretiyoruz.
Kodzilla hangi alanlarda projeler gerçekleştiriyor?
Gökhan Öztürk: Kodzilla projeleri arasında Telehealth / Telemedicine çözümleri, AR / VR / XR ile etkileşimli ürün tanıtım ve detaylandırma uygulamaları, sağlık çalışanları için network etkileşim uygulamaları, hasta eğitim platformları, E2E CLM & Approved Email Building, 2D / 3D sanal toplantı ve webinar platformları, Metaverse, Metahuman ve NFT projeleri, hasta vaka simülasyon çözümleri, sağlık çalışanları için medikal içerik paylaşım çözümleri, hasta takip çözümleri gibi süreçleri sayabiliriz.
Peki platformlar özelinde geliştirdiğiniz projeleriniz var mı?
Gökhan Öztürk: Yazılım ve teknoloji alanındaki ürün ve hizmet çeşitliliklerinin önemli bir parçası olan CLM / e-Detailing ve Approved Email girişimlerinde başarılı olan Veeva, IQVIA ve diğer benzer platformlarda proje ihtiyaçları doğrultusunda global ölçekli müşterilerimize hizmet vermekteyiz.
Veeva gibi platformların ilaç sektöründeki konumlanması konusunda ne düşünüyorsunuz?
Seda Abbasoğlu Metin: Günümüzde broşür gibi geleneksel basılı tanıtım yöntemleri artık yerini yenilikçi, interaktif teknolojiler kullanılarak hazırlanan e-Detailing ve Approved Email içeriklerine bıraktı ve sağlık profesyonellerinin de tercih ettiği çözümler haline geldi. Kullanım kolaylığı ve fonksiyonalitesi ile hekimlere etkileşimli ve etkili zaman kullanımı seçeneği sunan bu araçlar performansı arttırarak verimlilik sağlamakta.
Bu platformlarda hekim tanıtım araçlarına yönelik nasıl hizmetler veriyorsunuz?
Seda Abbasoğlu Metin: Bizler bu alanlarda hizmet veren Veeva ve IQVIA platformlarını en etkin ve bilinçli şekilde kullanabilmek için gerekli eğitimleri ve sertifikaları aldık. Approved Email, CLM/e-Detailing ve Engage (Remote) Meeting sertifikalarımız ile ilgili tüm alanlarda destek olabiliyoruz. Approved Email çalışmalarımızda ise her zaman yüksek açılma oranlarını hedefleyen kişisel, özelleştirilebilir ve mobile-first responsive tasarıma sahip içerikler sunmaya dikkat ediyoruz.
Gökhan Öztürk: Bütün bunlara ek olarak animasyon, video, hesaplayıcı, anket ve quiz içerebilen temel CLM materyallerinin yanı sıra güçlü medikal ekibimizin de desteğiyle oluşturduğumuz segmente mesaj algoritması ile hekim profil ve bariyerlerini belirleyerek mümessillerin hekimine doğru içeriklere sahip sunumu çalışmasını sağlayan materyaller de geliştiriyoruz.
Projeleri ele alırken sizi öne çıkaran özellikler nelerdir?
Seda Abbasoğlu Metin: Proje ihtiyaçlarına yönelik 360 derece hizmet vermek bizi biz yapan en büyük değer. Projelendirme süreçlerimiz tasarımdan uygulamaya kadar uçtan uca CLM / e-Detailing ve Approved Email uygulamalarının tüm yönlerini kapsamaktadır.
Bu alanda verdiğimiz hizmetlerimizi kreatif, medikal ve teknik ekiplerimizle birlikte Proje Planlama & İletişim, İçerik Tasarımı, Medikal İçerik Hazırlama & Referanslandırma, Medikal Çeviri & Düzenleme, İçerik Kontrolü & Onay Süreci, HTML Geliştirme & Yükleme Süreci, Test Süreci ve Onay & Yayınlama süreçlerimizi kullanarak başarıyla hayata geçiriyoruz.
Gökhan Öztürk: Elbette bu süreci uçtan uca işletebildiğimiz gibi, bu ana adımlardan bir ya da birkaçını da aynı hizmet yaklaşımıyla projelendirebiliyoruz.
İleri dönemlerde planlanan süreçler nelerdir?
Gökhan Öztürk: Sadece temel alanlarda hizmet vermekle kalmayıp ürün seviyesinde yazılım geliştirme projelerimizi başlattık. Modüler içerik yönetimine uygun, Veeva ile doğrudan entegre çalışan ve özellikle teknik yazılım ekibine ihtiyaç duymadan CLM setleri oluşturulmasını sağlayacak ürünler geliştirmek için AR-GE çalışmaları yapıyoruz.
Yorum yaz
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.