Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) yaklaşık 3,5 milyon genç kadının sorun ve ihtiyaçlarına odaklanan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin dijital portalı ve Fırsatlar Haritası açıldı. Fırsatlar Haritası sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki NEET genç kadınlar; iş, staj, eğitim ve girişim desteği fırsatlarına kolaylıkla erişim sağlayabilecek.
Projenin destekçisi ve yürütücüsü Sabancı Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Özel sektördeki tüm değerli kurum ve kuruluşları Fırsatlar Haritası’nda yerlerini almak üzere davet ediyorum. Genç kadınları eğitime ve iş hayatına, dolayısıyla da topluma kazandırmak ancak kolektif etkiyle mümkün” dedi.
Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen, “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin dijital portalı ile NEET genç kadınların Türkiye’nin her yerinde iş, staj, eğitim ve girişim desteğine ulaşmalarını sağlayan Fırsatlar Haritası açıldı.
Projenin adını taşıyan ve projeyle ilgili her türlü bilgiye kolayca erişme imkanı sunan www.geleceginikurangenckadinlar.org’da; “Fırsatlar Haritası”, “Online Eğitim”, “Mentorluk”, “Hibe Programı” gibi modüllerin yanı sıra NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) kavramıyla ilgili birçok makale ve istatistikler de yer alıyor.
Fırsatlar Haritası’nın önemine değinen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Ülkemiz, Avrupa’da en büyük NEET oranına sahip ülke durumunda. Bu büyük toplumsal soruna dikkat çekmek ve çözüm aramak adına hayata geçirdiğimiz Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri de dijital portal ve Fırsatlar Haritası. Fırsatlar Haritası sayesinde genç kadınlar, Türkiye’nin her yerinden eğitim, iş, staj, girişim desteği fırsatlarına bu harita ile ulaşabilecek. Her zaman vurguladığımız gibi bu tip küresel meselelerde kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademi iş birliği içinde çalışmalıdır. Fırsatlar Haritası’nda ne kadar çok kurumun istihdam ve eğitim fırsatı yer alırsa genç NEET kadınlar için hep birlikte bir adım atmış oluruz. Bu vesileyle, özel sektördeki tüm değerli kurum ve kuruluşları Fırsatlar Haritası’nda yerlerini almak üzere davet ediyorum. Çünkü biliyoruz ki; genç kadınları eğitime ve iş hayatına, dolayısıyla da topluma kazandırmak ancak kolektif etkiyle mümkün” dedi.
Yorum yaz
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.