İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIKSTK

Her yönüyle travmatik beyin hasarı!

Türk Biyokimya Derneği, önemli bir halk sağlığı sorunu olan travmatik beyin hasarı konusunda Abbott desteğiyle bir sempozyum düzenledi. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri'nde düzenlenen sempozyumda, Abbott Merkez Diagnostik Medikal Müdürü Ksenia Musaelyan ve Abbott Merkez Diagnostik Tıbbi İlişkiler Müdürü Suzana Hatescu katıldı. Musaelyan ve Hatescu travmatik beyin hasarı alanındaki son çalışmaları ve Abbott’un hayata geçirdiği yenilikçi çözümleri katılımcılarla paylaştı.
Türk Biyokimya Derneği, önemli bir halk sağlığı sorunu olan travmatik beyin hasarı konusunda Abbott desteğiyle bir sempozyum düzenledi. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenen sempozyumda, Abbott Merkez Diagnostik Medikal Müdürü Ksenia Musaelyan ve Abbott Merkez Diagnostik Tıbbi İlişkiler Müdürü Suzana Hatescu katıldı. Musaelyan ve Hatescu travmatik beyin hasarı alanındaki son çalışmaları ve Abbott’un hayata geçirdiği yenilikçi çözümleri katılımcılarla paylaştı.

Türk Biyokimya Derneği, “Travmatik Beyin Hasarında Yeni Biyobelirteçler: Geleneksel Klinik Yaklaşım mı, Biyobelirteç Yardımıyla Süreç Yönetimi mi?” başlığıyla bir sempozyum düzenledi. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde Abbott desteğiyle gerçekleştirilen sempozyumda, travmatik beyin hasarı, klinik ve laboratuvar yönleriyle yeni biyobelirteçler ve çalışma örnekleri, ülkemizden ve yurtdışından konuşmacıların katılımı ile tartışıldı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Doğan Yücel’in açılış konuşmasını takiben, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Sepici Dinçel “Ülkemizde travmatik beyin hasarı ne kadar biliniyor? Tarihçe ve yapılan çalışmalar” başlıklı sunumunu ve GÜTF Nöroşirürji Ana Bili Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Emmez “Travmatik beyin hasarına klinik yaklaşım, sınıflama ve hafif travmatik beyin hasarında tanısal ikilem” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Sempozyum Abbott Merkez Diagnostik Medikal Müdürü Ksenia Musaelyan’ın “Traumatic brain injury-Silent epidemic as common neurological disorder” başlıklı sunumu ve Van Erçis Devlet Hastanesi Tıbbi Biyokimya Uzm. Dr. Burak Arslan’ın Travmatik beyin hasarında senaryoyu değiştirebilecek biyobelirteçlerin zamanı geldi mi? Dün, bugün ve ilerisi” başlıklı sunumu ile devam etti. Sunumlar sonrası katılımcıların deneyimlerini paylaştıkları, katkı ve soru cevaplar ile konunun çok disiplinli olarak ele alındığı tartışma gerçekleşti.

Abbott Merkez Diagnostik Tıbbi İlişkiler Müdürü Suzana Hatescu tarafında yapılan “Evaluation and management of traumatic brain injury with cases” başlıklı sunum sonrası en kısa sürede yeni bir toplantıda bir araya gelme temennileri ve öneriler sonrası öğlen yemeğine geçilerek toplantı sonlandı.

Yorum yaz