26 Mart Mor Gün – Epilepsi Farkındalık Günü’nde Türkiye’nin sembol yapılarından Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Gaziantep Kalesi ve Amasya Kalesi epilepsi farkındalığı için mor ışıkla aydınlatıldı
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, kemikleşmiş yanlış inanışlar ve eksik bilgilerden kaynaklı toplumsal ön yargıların epilepsi hastalarının sosyal yaşamına zarar vermesine dur demek için altı yıldır Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasını hayata geçiriyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 26 Mart Mor Gün – Epilepsi Farkındalık Günü girişimleri kapsamında, Türkiye’nin sembol yapılarından Galata Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Gaziantep Kalesi ve Amasya Kalesi mor renkle ışıklandırıldı.
Epilepsi Farkındalık Araştırması sonuçlarına göre; çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından rahatsızlık duyanların oranının yüzde 60 olduğu ülkemizde, epilepsili bireyler, evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatta onları hastalıktan çok daha fazla zorlayan ön yargılarla mücadele ediyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası yürüttüğü farkındalık çalışmalarıyla epilepsi hastalarının yaşadıkları sıkıntıları duyurmayı ve bu ön yargıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.
‘Uzun Lafın Kısası’ epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, evlenebilir
Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının bu yılki ana söylemi ‘Uzun Lafın Kısası’ oldu. “#UzunLafınKısası epilepsili bireyler okuyabilir, çalışabilir, başarılı olabilir, evlenebilir ve çocuk sahibi olabilir” mesajını veren Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, toplumdaki herkesi de Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek mor gözlük filtresi aracılığıyla kampanyaya destek olmaya çağırdı.
Yorum yaz
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.